Hoge bloeddruk? Een gezond eetpatroon helpt.

Heb je last van een hoge bloeddruk? Je bent niet de enige. Een op de vier Nederlanders heeft een hoge bloeddruk. De wetenschap toont aan dat een gezonde leefstijl een hoge bloeddruk kan helpen voorkomen. Je voeding onder de loep nemen is een eerste stap die je kunt zetten. Maar wat is bloeddrukverlagende voeding? Lees verder.

8 makkelijke tips voor bloeddrukverlagende voeding

Een hoge bloeddruk kan veroorzaakt worden door stress, roken, overgewicht, te veel alcohol drinken, te weinig lichaamsbeweging en ongezonde voeding. Je leefstijl verbeteren heeft enorm veel invloed op het verlagen van je bloeddruk. Je kunt het zien als een natuurlijk medicijn. Na het lezen van dit artikel weet jij wat bloeddrukverlagende voeding is en wat je standaard op je boodschappenlijstje kunt zetten.

Deze bloeddrukverlagende voeding kun je het beste eten

Gezonder eten hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze top 8 heb je vaak al wel in huis en zijn te koop bij de gewone supermarkt.

1. Bananen

Kalium helpt bij het verlagen van je bloeddruk en een banaan zit er vol mee. Ook is een banaan vezelrijk, wat handig is voor het afvoeren van afvalstoffen.

2. Bladgroente zoals sla, spinazie en boerenkool

Groene bladgroenten zijn kaliumbommetjes, waardoor ze kunnen helpen bij het verlagen van je bloeddruk.

3. Rode bieten

Rode bieten bevatten nitraat en nitraatrijk voedsel is niet alleen goed voor je bloedsomloop,  het zorgt er ook voor dat je bloeddruk op normale waarden blijft.

4. Vette vis

Vette vis zoals zalm en makreel zijn rijk aan omega 3-vetzuren en is daarom onmisbaar in een gezond eetpatroon.

5. Knoflook

Deze smaakmaker zorgt voor een betere doorbloeding en dat beïnvloedt je bloeddruk op een positieve manier.

6. Blauwe bessen

Deze heerlijke vitaminebommetjes lijken er wel voor gemaakt om je bloeddruk te verlagen. Supermakkelijke gezonde snack voor tussendoor.

7. Pompoenpitten en zonnebloempitten

Klein maar fijn. Deze pitten zitten onder andere vol met antioxidanten en magnesium en dat draagt bij aan het verlagen van je bloeddruk. Lekker in een bakje yoghurt of als topping op een smoothie.

8. Pure chocolade (minimaal 70%)

We sluiten deze lijst met bloeddrukverlagende voeding af met iets lekkers! Dagelijks een stukje pure chocolade eten kan een positief effect hebben op een lagere bloeddruk. Belangrijk om te weten is dat dit alleen geldt voor de variant met minimaal 70% cacao.

Bonustip! Elke dag minimaal 1,5 a 2 liter water drinken is het goedkoopste medicijn tegen een hoge bloeddruk. Wat je beter kunt vermijden is zout, drop, zoethoutthee en alcohol.

Gebruik je medicatie voor je hoge bloeddruk en ga je meer bloeddrukverlagende voeding eten? Laat je bloeddruk dan regelmatig controleren. Dit om te voorkomen dat je bloeddruk te laag wordt vanwege de mogelijk snelle effecten van bloeddrukverlagende voeding.

Gebruik de Salut-app voor een gezondere leefstijl

Naast je voeding aanpassen is er meer dat je kunt doen tegen een hoge bloeddruk. Denk aan stoppen met roken, regelmatig bewegen en zorgen voor voldoende ontspanning. De Salut-app helpt je om van een gezondere leefstijl stap voor stap een gewoonte te maken.

 

Werk aan je gezondheid met de Salut-app


Bronnen:

Consumed