10 dagen lang: drink 2 glazen water extra!

Wil jij graag meer energie, minder snaaitrek en meer regelmaat in je stoelgang? Doe dan mee met deze uitdaging, ervaar de gezonde voordelen en maak van voldoende water drinken stap voor stap een gewoonte.

Hoeveel water moet je drinken op een dag?

Vind je voldoende water drinken lastig? Dan is dit jouw uitdaging! Het dagelijks drinken van voldoende water heeft namelijk veel gezondheidsvoordelen. Maar wat is voldoende? Het advies voor volwassenen is om per dag 1,5 tot 2 liter water te drinken. Het voordeel is dat koffie en thee zonder suiker meetellen! Vind je water niet zo lekker? Voeg dan bijvoorbeeld een schijfje citroen, een takje munt of wat (bevroren) rood fruit aan je glas water toe.

Voordelen van voldoende water drinken

(Kraan)water heeft veel pluspunten: het is goedkoop, bevat geen calorie├źn en tast je gebit niet aan. Maar er zijn meer redenen om voldoende water te gaan drinken! Laat je verleiden voor deze 2 gezonde voordelen:

1. Voldoende water drinken geeft energie

Omdat je stofwisseling optimaal werkt als je voldoende water drinkt, voert je lichaam afvalstoffen sneller af. Met meer energie als resultaat. En met meer energie, is gezond bezig zijn stukken makkelijker.

2. Water drinken vermindert je hongergevoel

Wist je dat je hersenen hetzelfde signaal krijgen bij honger en dorst? Drink daarom voortaan eerst een glas water als je denkt dat je trek hebt. Dat scheelt weer een tussendoortje.

Tip! Is jouw doel gezond afvallen? Dan kan voldoende water drinken een hulpmiddel zijn om wat gewicht te verliezen. Het is helaas geen wondermiddel!

De uitdaging in een notendop

De uitdaging van deze week is dus: drink 10 dagen lang 2 glazen water extra. We raden aan om dit een half uur voor je ontbijt en voor je diner te doen. Je went namelijk makkelijker aan iets nieuws als je het koppelt aan iets wat je standaard al doet. Meer over het aanleren van nieuwe gewoonten lees je hier.

Hoe kan de Salut-app je helpen met deze uitdaging?

In de Salut-app kun je bijhouden hoeveel water je drinkt. Zo kun je onder andere achterhalen of je aan de richtlijn van 1,5 tot 2 liter water per dag komt. Daarnaast kun je elke dag bijhouden hoe jij je voelt. Ga met jezelf een test aan en ontdek hiermee of jij je fitter voelt met of zonder voldoende water drinken!

Nog meer uitdagingen?

Wil je nog meer uitdagingen die je helpen met gezonder leven? Ga dan voor een digitaal steuntje in de rug en download vandaag nog de gratis Salut-app. Je kunt in de app precies bijhouden wat je eet en hoe jij je hierbij voelt. Dit geeft je waardevolle inzichten zodat gezonder leven op welk leefstijlgebied dan ook steeds makkelijker wordt.

 

Werk aan je gezondheid met de Salut-app

Bronnen

Fitchef
Droge spieren