Lees 10 dagen lang een boek en ontdek hoe ontspannend dat is

Kun je wel wat ontspanning gebruiken? Van 9 t/m 18 april is het Boekenweek. We horen je denken; wat heeft dat met ontspanning te maken? Uit onderzoek blijkt dat een boek lezen supergezond en ontspannend is. Daag daarom jezelf de komende 10 dagen uit en lees een boek.

Waarom is lezen gezond?

Hoe vaak lees jij een boek? Er is tegenwoordig zoveel digitale afleiding, dat we jammer genoeg steeds minder vaak een echt boek lezen. Maar wat maakt lezen zo gezond? We geven je 3 redenen die jou kunnen inspireren om (weer) vaker een boek te lezen:

1. Lezen verlaagt stress

Doordat je even helemaal gefocust aan het lezen bent, verlaagt je hartslag en ontspannen je spieren. Wist je dat uit meerdere onderzoeken blijkt dat je met 6 minuten lezen per dag, jouw stress met 60% verlaagt? Lezen is daarmee ook goed voor het verlagen van je bloeddruk.

2. Lezen is een workout voor je concentratievermogen

We kunnen ons met de komst van onder andere social media veel minder concentreren. Met lezen train je als het ware je concentratievermogen. Dit helpt je om je op andere momenten ook beter te kunnen concentreren.

3. Een boek lezen maakt je geheugen beter

Als je een boek leest (geen tijdschrift), moet je personages, de verhaallijn en alle gebeurtenissen goed onthouden om alles te kunnen volgen. Een boek lezen draagt om deze reden enorm bij aan het verbeteren van je geheugen.

Gebruik de Salut-app voor inzichten

Wil je weten of lezen jouw ultieme vorm van ontspanning is? Test het met de gratis Salut-app. Hoe pak je dit aan?

  • Download de app via de link onderaan dit artikel;
  • Houd op het startscherm elke dag bij hoe jij je voelt;
  • Doe dit eerst een week lang terwijl je een boek leest;
  • Houd vervolgens nog een week je gevoel bij terwijl je geen boek leest.

Na twee weken kun je door middel van jouw persoonlijke inzichten ontdekken of een boek lezen je ontspanning geeft.

De uitdaging in een notendop

Dit is ‘m dus, de uitdaging van deze week: lees 10 dagen lang, tijdens de Boekenweek van 9 t/m 18 april 2022, een boek. En ontdek hierdoor of dit jou vervolgens helpt met beter ontspannen. Misschien ervaar je zelfs een betere nachtrust of voel jij je minder overprikkeld. Doe je mee?

Meer uitdagingen?

Wil je nog meer uitdagingen die je ontspanning geven? Ga dan voor een digitaal steuntje in de rug en download vandaag nog de gratis Salut-app.

 

Werk aan je gezondheid met de Salut-app

Bron

Gezond