Leg 7 dagen lang ’s avonds je smartphone weg

De smartphone: we kunnen niet meer zonder. We gebruiken hem als wekker, als routeplanner, als postbus, als portemonnee en als communicatiemiddel. We staan er letterlijk mee op en gaan er mee naar bed. Uit onderzoek blijkt dat ruim 80 procent van de smartphonebezitters verslaafd is aan hun telefoon. Ons brein komt niet meer tot rust. Kun jij 7 dagen ’s avonds zonder smartphone?

Voordeel voor je brein

Je hersenen zijn superblij met minder schermtijd. Dat geeft ze namelijk de tijd om informatie van je kortetermijngeheugen naar je langetermijngeheugen te verplaatsen. Dat geeft ruimte voor nieuwe informatie! Ook kan ’s avonds je smartphone wegleggen helpen met beter slapen.

De uitdaging in een notendop

De uitdaging van deze week is dus: leg 7 dagen lang elke na het avondeten je smartphone weg en geniet van de rust. Als je deze uitdaging samen doet met vrienden of familie, gaat het je zeer waarschijnlijk stukken makkelijker af. Samen werken aan nieuwe gewoonten geeft je namelijk motivatie en een extra steuntje in de rug.  

Gezonde stappen zetten met de Salut-app

Wat je kan helpen tijdens deze uitdaging is om iets anders te gaan doen in plaats van op je telefoon kijken. Met niksen blijft de verleiding groot om toch je telefoon te pakken. Maak bijvoorbeeld een avondwandeling en loop zo even lekker je hoofd leeg. Wil je met nog meer gezonde uitdagingen aan de slag? En inzicht krijgen in hoe gezonder leven voor jou werkt? Ontdek de Salut-app vandaag nog en gun jezelf een gezondere leefstijl!

Werk aan je gezondheid met de Salut-app