Ontdek de 4 gezonde voordelen van een avondwandeling

Wil jij graag minder piekeren en zorgeloos je bed in stappen? Maak dan een avondwandeling! Want ’s avonds gaan voor een blokje om, levert je veel gezonde voordelen op. Welke dit zijn, delen we in dit artikel.

4 voordelen van een avondwandeling; wat levert het jou op?

Een ommetje maken voor het slapen gaan. Kan zoiets eenvoudigs je vervolgens helpen met het verbeteren van jouw nachtrust? Vele onderzoeken wijzen uit dat het antwoord op deze vraag ja is. Maar we dagen je deze week uit om het zelf te proberen. Zodat je na deze uitdaging deze voordelen ervaart en beter slaapt:

  1. Je maakt je hoofd leeg
  2. Je voelt je meer ontspannen
  3. Het is goed voor je bloeddruk
  4. Je lichaam wordt moe

‘Wandelen is alles even laten lopen.’

Het is belangrijk om de wandeling niet te intensief te maken. Als het op sporten gaat lijken, kan het je namelijk juist een minder goede nachtrust bezorgen. En dat willen we voorkomen! Wil je voor maximale ontspanning gaan? Maak je avondwandeling dan mindful en focus op de geluiden om je heen. Zo zet je jouw negatieve gedachten naar de achtergrond en geniet je extra van jouw moment van rust.

Maak van je avondwandeling een ritueel

’s Avonds een ommetje maken kan een perfect onderdeel worden van een avondritueel. Wist je dat een avondritueel je namelijk kan helpen met het verbeteren van je slaapkwaliteit? Je leest er alles over in dit artikel.

De uitdaging in een notendop

De uitdaging van deze week is dus: Maak een avondwandeling voor een betere nachtrust! Doe dit vervolgens 7 dagen lang, zodat je optimaal profiteert van de effecten. Merk je hierna dat je beter bent gaan slapen? Dan is het tijd om van je avondwandeling een gewoonte te maken! Hoe je dat doet, lees je hier.

Nog meer uitdagingen?

Wil je nog meer uitdagingen die je helpen met beter slapen? Ga dan voor een digitaal steuntje in de rug en download vandaag nog de gratis Salut-app. Je kunt in de app bijvoorbeeld bijhouden wat je op een dag doet aan beweging en ontspanning. Vervolgens houd je ook je eetpatroon bij en vul je in hoe jij je hierbij voelt. Dit geeft je vervolgens waardevolle inzichten.  Zodat jouw gezonde doel beter slapen steeds makkelijker wordt.

 

Werk aan je gezondheid met de Salut-app

Bron

Slaapinfo