Meer energie krijgen doe je zo

Voel je je moe? Plof je na elke werkdag helemaal uitgeput op de bank? Of moet je er juist nog een paar uur tegenaan, maar ben je nu al niet meer vooruit te branden? Dan heb je even een stevige energieboost nodig. Maar hoe krijg je meer energie?

5 snelle tips voor meer energie

Ben je helemaal op? Met deze 5 tips sta je zo weer te stuiteren.

1. Drink water
Laten we eerlijk zijn: veel van ons mogen eigenlijk wel wat meer water drinken. Maar als je meer energie wilt krijgen, is een glaasje water extra belangrijk. Het zorgt ervoor dat je niet uitdroogt en voorkomt dat je je daardoor niet sloom en moe voelt. En als bonus: het stilt de honger en dus grijp je ook nog minder snel naar die ongezonde snack!

2. Beweeg!
Bewegen is goed voor je. Op heel veel manieren. Voor je spieren en gewrichten, je mentale gezondheid… en voor je energie! Want tijdens het sporten of bewegen maakt je lichaam endorfine aan. Dat is een stofje waar je je blij en gelukkig van voelt. Ook mooi meegenomen, maar je voelt je er vooral weer energiek door!

3. Doe een powernap
Een powernap is een kort middagdutje waar je energie van krijgt. Het zit ‘m al in de naam. Door even kort te slapen, kun je jouw hersenen weer even helemaal opladen. Je wordt vrolijker wakker én je kunt je weer beter concentreren op je werk. Maar slaap niet langer dan 20 minuten, want daar word je juist vermoeider van.

4. Eet een handje noten
Ja, van een snack met veel suiker krijg je ook een energieboost. Maar die is vaak maar kort en daarna ervaar je juist een nog grotere dip. Eet daarom eens een handje noten. Daar zitten veel vezels, eiwitten en goede vetten in. Allemaal stoffen die je lichaam nodig heeft voor meer energie. Dat is een stuk gezonder én effectiever als je meer energie wilt krijgen!

5. Ga naar buiten
Voel jij je moe en futloos? Ga dan eens naar buiten. Pak wat frisse lucht en wat zon. Daarmee maak je namelijk vitamine D aan. Dat heb je hard nodig, want te weinig vitamine D zorgt weer voor vermoeidheid en lusteloosheid. Heb je die mogelijkheid niet of is het al avond? Dan kun je het ook uit je voeding halen. Hier zit veel vitamine D in.

Ook meer energie? Download de Salut-app!
Wil je elke dag profiteren van meer energie? Probeer dan eens meer te bewegen, gezonder te eten en beter te slapen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, dus helpen we je er graag bij. Met kleine, haalbare challenges dagen we je uit en laten we je zien hoe je een gezondere leefstijl wél vol kunt houden. Ook jij. Benieuwd hoe het werkt? Download de gratis Salut-app!

Werk aan je gezondheid met de Salut app

Bronnen:
Men’s Health
Gezondheidsnet