Deze 5 redenen maken pompoen supergezond

Is pompoen gezond? Jazeker! Deze herfstheld is niet alleen veelzijdig en goedkoop, je bent ook nog eens heel gezond bezig als je regelmatig pompoen eet. Waarom dat zo is en wat precies de gezondheidsvoordelen zijn, lees je in dit artikel.

5 redenen waarom pompoen gezond is

Elke dag voldoende groente eten is natuurlijk sowieso gezond. Maar we zetten de pompoen in dit artikel even in het herfstzonnetje. Omdat ‘ie juist in dit seizoen je helpt met het op peil houden van je weerstand, humeur en hartgezondheid. Maar er is meer wat de pompoen gezond maakt. Hier heb je 5 gezondheidsvoordelen van pompoen:

1. Goed voor je darmgezondheid

De pompoen is enorm vezelrijk en dat is heel goed voor je darmen en je stoelgang.

2. Pompoen bevat betacaroteen (vitamine A)

Er zit, net als in wortel, betacaroteen in een pompoen. Dat is supergoed voor de werking van je ogen en het houdt daarnaast ook je huid gezond en mooi.

3. Er zit (pompoen)pit in

Wist je dat pompoenpitten goed zijn voor je hart en humeur? Dat komt omdat er triptofaan in de pitten zit. Deze stof helpt je lichaam onder andere bij het aanmaken van serotonine; het gelukshormoon. Handig als je last hebt van bijvoorbeeld een herfstdipje. Ook kunnen de pompoenpitten cholesterolverlagend werken, wat de gezondheid van je hart bevordert. Bewaren dus, die pompoenpitjes! Check dit artikel voor wat je met de pitten kunt maken: pompoenpitten: deze lekkere dingen maak je ermee!

4. Goed voor je bloeddruk

Bereide pompoen bevat potassium. Heel fijn, want uit onderzoek blijkt dat dit stofje een positief effect op je bloeddruk heeft.

5. Goed voor je weerstand

Een pompoen is ook nog eens een ware vitamine C-bom. Perfecte voeding dus tijdens het seizoen van de virussen en loopneuzen. Vitamine C helpt je bijvoorbeeld met het in balans houden van je immuunsysteem en verhoogt je weerstand.

Wist je dat de schil van de pompoen eetbaar en tevens heel gezond is?

Gezonder eten met Salut

Is jouw gezonde doel meer groente eten? Of wil je op andere manieren werken aan je gezondheid? Download dan nu de gratis Salut-app en kies wat bij je past.

 

Werk aan je gezondheid met de Salut-app

Bronnen

Libelle
Veggipedia