Ga eens wandelen met kerst

Zitten, eten, uitbuiken en borrelen. Dat is voor veel mensen kerst in een notendop. Kan heel gezellig zijn, maar het is nu niet bepaald goed voor je. Niet erg gezond. Ook met kerst kun je daarom maar beter blijven bewegen. Dus onze tip voor 2021: ga wandelen met kerst! Maak samen een mooie kerstwandeling door de stad of de natuur. Even lekker een frisse neus halen of uitwaaien!

Waarom een kerstwandeling goed voor je is

Wandelen met kerst is heel goed voor jou én je gasten. En niet alleen om op gezond gewicht te blijven. Een kerstwandeling zorgt er namelijk voor dat je even kunt ontspannen. Dat je de boel even de boel kunt laten. Wel zo fijn als je de hele dag gestrest in de keuken hebt gestaan.

Ook zorgt beweging voor een goede spijsvertering (en laten we eerlijk zijn, dat kun je wel gebruiken). Bovendien is het stiekem ook heel lekker om na de wandeling weer op te warmen met een kopje warme chocolademelk of glaasje glühwein!

Coronaproof wandelen met kerst

Vanwege corona wordt het ook dit jaar weer afgeraden om met z’n allen bij elkaar te komen voor een uitgebreid kerstdiner. Als je toch met de hele familie wat wilt doen, is een kerstwandeling ook een goed idee. Dat doe je namelijk in de buitenlucht én kan op 1,5 meter afstand. Daarom heeft Staatsbosbeheer de mooiste kerstroutes voor je uitgezocht. Korte wandelroutes voor de hele familie en lange boswachterspaden voor getrainde wandelaars. Je vindt ze hier.

Tip: Er zijn ook veel steden of parken die een kerstwandeling organiseren. Zoek dus vooral eens online of je dit jaar ook bij jou in de buurt lekker kan wandelen met kerst!

Ook meer bewegen (met kerst)?

Wil je ook meer bewegen met kerst, maar liever niet naar buiten voor een kerstwandeling? Probeer dan deze makkelijke cardio oefeningen, doe een snelle full body workout en check onze yoga oefeningen voor beginners om even extra te ontstressen. Allemaal eenvoudig thuis te doen voordat je gasten komen. Of download de gratis Salut-app en doe één van de challenges die je helpen aan je dagelijkse beweging te komen. Ook met kerst!

 

Werk aan je gezondheid met de Salut-app

Bronnen:
Gezondheidsnet