Drie dagen lang een kwartiertje buiten spelen

Knikkeren, touwtjespringen, stoepranden…, grote kans dat je vroeger één van die dingen regelmatig deed. Dat je iets vaker buiten te vinden was dan nu. Goed natuurlijk, want buiten spelen is gezond. En niet alleen voor kinderen. Ook voor volwassenen heeft het nog steeds veel voordelen. Daarom dagen we je uit de komende 3 dagen elke dag minimaal een kwartiertje naar buiten te gaan en lekker actief bezig te zijn met je kinderen!

Waarom is buiten spelen belangrijk?

Buiten spelen is ook goed voor volwassenen. Door lekker te bewegen houd je namelijk je spieren en gewrichten soepel en je conditie blijft op peil. Bovendien zorgt die frisse lucht voor een welkome break. Vooral als je drukke dagen hebt. En als bonus: je pakt ook nog wat extra vitamine D mee. Goed voor sterke spieren, stevige botten én je immuunsysteem. Plus, het gaat depressies tegen. Lekker naar buiten dus!

Challenge

De challenge van deze week: elke dag minimaal even een kwartiertje (langer mag altijd!) naar buiten om te spelen met je kinderen. Drie dagen lang. Het is belangrijk om actief mee te spelen met je kinderen. Doe dus vooral mee met tikkertje of verstoppertje. Help die hut te bouwen. Of probeer je kinderen te verslaan met een potje voetbal. Dat is niet alleen goed voor je gezondheid, het is vaak nog gezellig ook!

Geen kinderen?

Heb je geen kinderen? Maak dan eens samen met je collega’s een gezellige wandeling in de pauze. Of plan de komende drie dagen een buitenactiviteit met vrienden of familie. Ga buiten sporten, samen hardlopen of een speel ergens een potje jeu de boules. Kan allemaal. En je mag natuurlijk ook gewoon even lekker buiten spelen met de hond. Zolang het dus maar buiten, actief én gezellig is!

Download de Salut-app voor nog meer challenges

Wil je nog meer van deze leuke challenges die je helpen met meer bewegen? Of wil je wat gezonder eten of beter ontspannen? Download de gratis Salut-app en ontdek de uitdagingen die passen bij jouw persoonlijke gezondheidsdoelen!

Werk aan je gezondheid met de Salut app