Ga jij op tijd naar bed? 

Je gaat zo écht naar bed, maar eerst nog even die aflevering afkijken. En nog even je mail, Facebook en Instagram checken. Voor je het weet, ben je weer een uur verder en lig je er nog niet in. Vaak gaan we te laat slapen en moeten we er weer vroeg uit. We hebben een slaaptekort en worden moe wakker. Haast iedere dag. Daarom de uitdaging van deze week: 5 dagen lang een half uur eerder naar bed. Red jij het om echt op tijd naar bed te gaan?

Voordelen van eerder slapen

Eerder slapen zorgt voor een betere nachtrust. En dat vermindert weer lichamelijke klachten. Het houdt de bloeddruk op peil en je hebt minder kans op hart- en vaatziektes. Ook voel je je beter. Je meer energie, meer focus en meer creativiteit. Bovendien zie je er een stuk gezonder uit. Dat is ook wat waard!

Tips om eerder naar bed te gaan

Eerder naar bed gaan is niet altijd makkelijk. Zeker niet als je eigenlijk nog veel te doen hebt. Of omdat het voor je gevoel ‘te vroeg’ is. Toch kun je vaak eerder slapen dan je denkt. Het kan helpen om ruim een half uur van tevoren te douchen, om je smartphone weg te leggen en om al je stressvolle gedachten eerst op te schrijven. Of doe bijvoorbeeld de 4-7-8 ademhaling! Wat je ook doet, maak er een routine van. Dan weten je lichaam én je hoofd precies wanneer het bedtijd is!

De Challenge: 5 dagen lang eerder slapen

De uitdaging van deze week is dus om 5 dagen lang op tijd naar bed te gaan. Een half uurtje eerder slapen. Je hoeft dus niet meteen na het avondeten als onder de wol te kruipen. Gewoon 30 minuten eerder dan je normaal zou doen. Benieuwd naar het effect? Download de Salut app en houd bij hoeveel je slaapt én hoe je je daarna voelt!

Werk aan je gezondheid met de Salut app

Bronnen:

AD