Ervaar de komende 5 dagen de positieve effecten van lanterfanten

Niet alleen topsporters doen het, ook katten zijn er heel goed in. Lanterfanten. Onthaasten. Vertragen. Even lekker voor je uit staren en vooral niks anders dan dat. Daag jezelf uit en ga deze week 2 keer per dag een kwartiertje lanterfanten. Waarom dit gezond is en wat de effecten zijn, leggen we in dit artikel aan je uit.

Lanterfanten; een methode om op energie te komen

Herken je dat gevoel dat het bijna weekend is? Of dat je aan het aftellen bent voor een vakantie? De kracht van regelmatig lanterfanten is dat je niet alleen ontspanning en geluk voelt in het weekend of in je vakantie, maar juist ook tijdens gewone doordeweekse (werk)dagen. Het geeft je energie en regie over je tijd. En het is eigenlijk niks anders dan een methode om te onthaasten. Om de vele prikkels die de hele dag op je afkomen even te ontvluchten en vervolgens bij te tanken.

De 4 gezonde effecten

Lanterfanten kan overkomen als tijdsverspilling. Je zit namelijk gewoon te niksen en dat kan voelen als iets negatiefs. Maar niks is minder waar! Als je lanterfanten onderdeel maakt van je dag, dan ga je het volgende opmerken:

  1. Je lijf en mind ontspant, lanterfanten verlaagt stress;
  2. Even afstand nemen van waar je mee bezig was, geeft ruimte en nieuwe inzichten;
  3. Je voelt je fitter en energieker;
  4. Je laat even los dat alles een doel moet hebben en geniet van het moment.

De uitdaging van deze week: 5 dagen 2 keer per dag een kwartiertje lanterfanten

Je weet nu wat het je oplevert en dat lanterfanten verre van nutteloos is. Wat we je nog wel willen meegeven, is dat  lanterfanten niet hetzelfde als op je telefoon het nieuws lezen, appjes versturen of je socials checken. Hoe groot die verleiding ook is. 😉 Loop wat rond, geniet van het uitzicht, voel de wind of zon op je huid, luister naar geluiden om je heen en word je bewust van spanning of ontspanning in je lichaam. Tip! Zet je lanterfant-momenten in je agenda als herinnering.

Nog meer uitdagingen?

Wil je nog meer uitdagingen die je helpen met gezonder leven? Ga dan voor een digitaal steuntje in de rug en download vandaag nog de gratis Salut-app.

Werk aan je gezondheid met de Salut-app

Bronnen

De Steven
werkvierentwintig