Zo zorg je voor een ontspannen kerst

Kerst is voor veel mensen een gezellige tijd. Maar voor veel van die mensen is het ook een stressvolle periode. Je krijgt bijvoorbeeld familie of vrienden op bezoek en dan wil je dat alles helemaal perfect is. Of je moet dit jaar het hoofdgerecht maken en je bent helemaal geen keukenprins of -prinses. Oh jee. Gelukkig kun je met deze tips tóch zorgen voor een ontspannen kerst.

4 slimme tips voor een ontspannen kerst

Maak een plan
Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook bij het organiseren van een kerstdiner of ander samenzijn. Maak daarom van tevoren een plan met wat je allemaal wilt doen. Bereid bijvoorbeeld alvast wat eten voor, zodat je het op het moment suprême alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Zet bovendien het gourmetstel alvast klaar. Haal de spelletjes alvast uit de kast. Zo kom je niet meer voor stressvolle veranderingen te staan.

Ga wandelen
Wandelen met kerst is een hele goede activiteit waarmee je zorgt voor een ontspannen kerst. Voor jezelf én voor je gasten. Als je in de buitenlucht loopt, kun je namelijk even je hoofd leegmaken. Klets even lekker met die neef of nicht die je al lang niet meer hebt gezien. Of ga er ‘s ochtends zelf even uit voor een mindful wandeling. Je hoeft dan even niet te denken aan alles wat je nog moet doen!

Neem tijd voor jezelf
Probeer ergens tijdens de kerstdagen een momentje voor jezelf te vinden. Zo kun je even iets doen waar je ontspannen van wordt. Luister bijvoorbeeld naar rustgevende muziek, ga even relaxen in bad of doe wat ademhalingsoefeningen tegen stress. Of ga even sporten en doe een snelle full body workout voor thuis. Krijg je ook weer energie van!

Zet die kerstfilm aan!
Zo. Je gasten zijn naar huis. Je hebt alles opgeruimd en de vaatwasser draait. Dan mag je natuurlijk echt even op de bank ploffen en lekker Netflixen. Niks mis mee. Pak er een fleecedekentje bij, schenk nog wat lekkers in en maak het jezelf vooral gemakkelijk. Dat heb je wel verdiend. Weet je niet welke kerstfilm je moet kiezen? The Christmas Chronicles, Klaus, Let It Snow, The Princess Switch en How The Grinch Stole Christmas krijgen goede recensies!

Nog meer uitdagingen? 

Heb je de smaak te pakken en wil je meer weten over gezonder leven? Ga dan voor een digitaal steuntje in de rug en blader verder in dit online magazine #Gezond. Als je kiest voor het blok ‘Elke week gezonder’, vind je nog meer uitdagingen. 

 

Werk aan je gezondheid met Salut

Bronnen:
Happinez