Doe mee met een Parkrun bij jou in de buurt

Het is gratis, gezellig en gezond… Rara, wat is dit? We hebben het over een Parkrun! Misschien ken je het al of heb je al eens meegedaan. Hoe dan ook, we dagen je deze week uit om aanstaande zaterdag mee te doen. En zo je dag te starten met voldoende beweging!

Een Parkrun; wat is het?

Een parkrun is een wekelijks loopevenement van 5 km. Het wordt wereldwijd georganiseerd door lokale vrijwilligers, het is gratis en iedereen kan meedoen. Het maakt niet uit of je wilt wandelen, hardlopen, joggen of aan wilt moedigen. Alles is welkom.

Waarom is een Parkrun zo effectief voor je gezondheid?

Twijfel je of meedoen aan een Parkrun iets voor jou is? Met deze gezonde effecten verdwijnen jouw twijfels als sneeuw voor de zon:

  • Je bent lekker buiten in de natuur (vitamine D!). Daarom is aanmoedigen of meedoen als vrijwilliger ook al gezond!
  • Je bent met gelijkgestemden en maakt daardoor misschien nieuwe vrienden.
  • Het werkt motiverend om samen sportief bezig te zijn. (Hallo nieuwe gezonde gewoonte!).
  • Je werkt zowel aan je conditie als je spieropbouw.
  • Het is een laagdrempelige manier om te starten met meer bewegen of zelfs hardlopen.
  • Grote kans dat er op jouw vakantiebestemming ook een Parkrun is.

Meer weten en je aanmelden? Dat doe je hier.

De uitdaging in een notendop

Dit is ‘m dus, de uitdaging van deze week: doe mee met een Parkrun en profiteer hiermee van alle gezonde voordelen. Is er geen Parkrun bij jou in de buurt? Maak er dan bijvoorbeeld een weekendje weg van en ontdek een nieuw stukje Nederland. Ook is namelijk ook heel gezond!

Hoe kan de Salut-app je helpen met deze uitdaging?

In de Salut-app kun je een koppeling maken met Google Fit, Apple Health of Fitbit. Daarnaast kun je elke dag bijhouden hoe jij je voelt. Zo kun je bijvoorbeeld bijhouden hoe jij je voelt na een zaterdag meedoen aan een Parkrun. Dit vergelijk je vervolgens met een minder actieve zaterdag. Deze inzichten kunnen je helpen om gemotiveerd te blijven. En hierdoor stap voor stap elke week voldoende te bewegen.

Nog meer uitdagingen?

Wil je nog meer uitdagingen die je helpen met gezonder leven? Ga dan voor een digitaal steuntje in de rug. Download vandaag nog de gratis Salut-app.

 

Werk aan je gezondheid met de Salut-app

Bronnen

Meer info over Parkrun