10 dagen lang een push-up & sit-up workout

Meer bewegen hoeft niet veel tijd te kosten. Een rondje wandelen in de pauze of na het avondeten scheelt al, maar het is vaak ook weer niet genoeg om aan je dagelijkse beweging te komen. Bovendien is het ook belangrijk om andere spieren te blijven trainen.

Daarom dagen we je uit om 10 dagen lang een korte push-up en sit-up workout te doen. Kan gewoon thuis. ‘s Ochtends voor je aan het werk gaat of  ‘s avonds na het eten!

Waarom een push-up & sit-up workout belangrijk is

Als je ouder wordt, neemt je spiermassa af. Al vanaf je 25e levensjaar zelfs. Om dat tegen te gaan, kun je het best af en toe ook wat krachttraining doen. Push-ups en sit-ups zijn daarvoor hele effectieve oefeningen. Ze spreken namelijk je armen, borst en buikspieren aan. Je core. En daarbij train je ook nog je rug en benen. Kortom, een push-up en sit-up workout is dus bijna een full body workout… maar dan sneller en makkelijker!

Challenge

De uitdaging van deze week: 10 dagen lang elke dag 3 push-ups en 3 sit-ups doen. Doe ze na elkaar of door elkaar. Dat maakt voor deze push-up & sit-up workout niet uit, zolang je ze maar doet.

Plan de komende week elke dag een momentje in om ze even te doen en je zult na 10 dagen het verschil al merken. Als je de oefeningen tenminste goed uitvoert. Hoe je dat doet, lees je hier (push-up) en hier (sit-up). Vraag advies aan je huisarts als je twijfelt of deze workout om medische reden wel bij je past.

Nog meer challenges?

Wil je nog meer challenges die je helpen dagelijks of wekelijks meer te bewegen? Of misschien wil je wel uitgedaagd worden om ook op het gebied van voeding of ontspanning gezondere keuzes te kunnen maken? Download dan nu de gratis Salut-app en doe de mini-uitdagingen die passen bij jouw persoonlijke gezondheidsdoelen.

Werk aan je gezondheid met de Salut app