7 dagen lang op vaste tijden gaan slapen

Ga jij ook vaak te laat naar bed? Na je werkdag heb je vaak van alles te doen en is het thuis spitsuur. Tegen de tijd dat je eindelijk kunt ontspannen en tijd voor jezelf hebt, is het vaak al ver voorbij bedtijd! En lig je dus weer te laat op bed. Wil je dit voorkomen en uitgerust wakker worden? Lees verder.

De voordelen van op vaste tijden naar bed

Als je op gezette tijden gaat slapen, komt er een slaapritme op gang. Je lichaam gaat aan de vaste tijd wennen en geeft dan vanzelf signalen af om naar bed te gaan. Het is aan jou om te bepalen welk tijdstip het beste bij je past. Ben je een avondmens, maar moet je toch vroeg op? Houd daar dan wel rekening mee om te voorkomen dat je te kort slaapt en moe wakker wordt. Wil je weten hoeveel uur je het beste kan slapen? Dat lees je hier.

3 tips om op vaste tijden te gaan slapen

Heb je moeite met op tijd naar bed gaan en heb je vaak de volgende ochtend spijt dat je niet eerder onder de wol lag? Deze 3 tips inspireren je vast.

  • Zet je wekker twee keer per dag; 1 keer voor het opstaan en 1 keer voor het naar bed gaan.
  • Maak ook overdag tijd voor jezelf vrij in plaats van alleen ’s avonds laat. Zet bijvoorbeeld een wandeling in je agenda, neem de tijd voor een gezonde lunch of luister naar je favoriete muziek
  • Ga je laat naar bed omdat je bang bent dat je toch niet in slaap valt? Het kan helpen als je overdag voldoende daglicht pakt en na 15.00 uur geen koffie meer drinkt.

De uitdaging

De uitdaging van deze week: ga 7 dagen lang op vaste tijden naar bed en creëer hiermee een gezond slaapritme.

Nog meer uitdagingen?

Wil je nog meer uitdagingen die je een goede nachtrust bezorgen of die je op ander vlak helpen met gezonder leven? Download dan nu de gratis Salut-app en kies wat bij je past.

 

Werk aan je gezondheid met de Salut-app

Bron:
Mens en Gezondheid