5 dagen lang ontbijten met yoghurt

Een stevig ontbijt is goed voor je. Het brengt de spijsvertering op gang en geeft je meteen energie om de dag op te starten. Je bent daardoor productiever en ondertussen heb je ook nog minder trek in tussendoortjes. Maar vaak ontbijten we niet zo gezond. Met de challenge van deze week proberen we daar verandering in te brengen: we dagen je uit om eens 5 dagen lang te ontbijten met yoghurt!

Waarom ontbijten met yoghurt gezond is

Ontbijten met yoghurt is gezond. Yoghurt bevat namelijk veel goede voedingsstoffen als vitaminen (B12 en B2), eiwitten en calcium. Maar het is wel belangrijk om een gezonde variant te kiezen. ‘Volle’ yoghurt bevat bijvoorbeeld veel verzadigde vetten en in vruchtenyoghurts zit vaak weer te veel suiker. Kies daarom eens voor een ontbijt met halfvolle of magere yoghurt!

Challenge: onbeperkt anders!

Eet je ‘s ochtends een broodje kaas? Iets met ontbijtgranen en een glaasje vruchtensap? Of een gezonde smoothie? Dan dagen we je uit om het eens anders te doen en 5 dagen lang te ontbijten met yoghurt. Met een bakje magere of halfvolle yoghurt welteverstaan. Dat is vaak een stuk gezonder en zorgt ervoor dat je minder snel naar die snack grijpt om 11 uur. Soja- of amandelyoghurt is ook prima. Eet gerust zoveel je wilt en maak het vooral extra gezond met een paar lekkere en verantwoorde toppings!

Zo maak je een gezond ontbijt met yoghurt

We snappen je: alleen een bakje yoghurt kan nogal saai zijn. Voeg daarom ook eens wat lekkere en gezonde (!) dingen toe. Neem er bijvoorbeeld wat fruit bij. Snijd een banaan in plakjes of een appel in blokjes. Ook lekker: een handje ongezouten noten. Meer body? Meng dan wat havermout of volkoren muesli door je yoghurt. Eventueel met gedroogd fruit. Check dan wel even de verpakking op de hoeveelheid suiker!

Nog meer challenges?

Wil je ook gezonder eten? Download de gratis Salut-app en ontdek de challenges die bij jou passen of check Elke week gezonder voor nog meer kleine uitdagingen die je op weg helpen naar een gezondere leefstijl!

Werk aan je gezondheid met de Salut app

Bronnen
Voedingscentrum