7 dagen lang kiezen en zorgen voor jezelf

Het is Valentijnsdag! Dat betekent een uitdaging die in het teken van de (zelf)liefde staat. Vaak vinden we het veel makkelijker om andermans Valentijn te zijn. Jij ook? Doe dan mee met de uitdaging van deze week en zorg beter voor jezelf.

Zorg voor jezelf; hoe doe je dat?

Hoe praat jij tegen jezelf? Net zo liefdevol als hoe je jouw kind, beste vriend of familie aanmoedigt als ze even minder lekker in hun vel zitten? Grote kans dat het antwoord nee is. Vaak is streng zijn voor onszelf makkelijker dan voor jezelf zorgen.

Met deze 4 tips geef jij zelfzorg prioriteit!

  • Plan elke dag 2 momentjes niksen in en voeg het toe aan je to do lijst.
  • Kies bewust voor ontspanning en ontdek wat jou past. Een bad nemen, even buiten zijn in de natuur zijn of koken? Of ontspan jij juist van een workout?
  • Zeg eens nee. Niet makkelijk, maar geef toe, alleen de gedachte geeft al rust toch?
  • Vertel je omgeving dat je meedoet aan deze uitdaging. Dit zorgt voor begrip. En wie weet inspireer je anderen om mee te doen.

Bonustip! Pak na deze week een momentje voor reflectie. Wat merk je op? Ervaar je misschien meer energie en rust? Vond je voor het lastig of juist makkelijk? Wat deed het met je omgeving (vraag het ze gerust!)? Kies daarna 1 ding dat goed paste in je routine en probeer daar een gewoonte van te maken.

De uitdaging

De uitdaging van deze week is dus: zorg voor jezelf. Je kunt in de Salut-app bijhouden hoe jij je voelt aan het einde van de dag. Dit kan je mooie inzichten geven, zeker als je vergelijkt met dagen dat voor jezelf zorgen minder goed lukt.

Nog meer uitdagingen?

Wil je nog meer uitdagingen doen? En aan de slag gaan met vaker ontspannen, gezonder eten en meer bewegen? Of heb je een slechte gewoonte waar je heel graag van af wilt? Download dan nu de gratis Salut-app en kies vandaag nog voor een gezondere leefstijl. Ook dรกt is voor jezelf zorgen.

 

Werk aan je gezondheid met de Salut-app