Versterk je immuunsysteem met zwemmen

Heb jij last van een lage weerstand na corona? Dat is niet raar, je lichaam heeft namelijk hard gewerkt om het virus te verdrijven. Maar hoe bouw je jouw weerstand weer op en houd je het op peil? Zodat jij je weer fit en energiek voelt? De tips in dit artikel helpen je op weg.

3 redenen waarom zwemmen kan helpen bij een lage weerstand na corona

Ben je hersteld van corona, maar voel jij je nog niet als vanouds? Dan is het een goed idee om te focussen op het versterken van je immuunsysteem. Dit kun je bijvoorbeeld doen door te gaan zwemmen. Het maakt daarbij niet uit of je kiest voor de schoolslag, borstcrawl of rugslag. Ontdek 3 redenen waarom zwemmen je helpt met het opbouwen en op peil houden van je weerstand.

1. Zwemmen versterkt je conditie

Als je conditie met sprongen achteruit is gegaan, kan een aantal keer in de week baantjes trekken je enorm helpen. Zwemmen is tenslotte een cardiosport en vergroot zowel je longinhoud als je weerstand. Wil je snel vooruitgang boeken? Kijk dan of het lukt om elke dag te gaan zwemmen, al is het maar een paar baantjes.

2. Je bouwt spiermassa op

Zorgen voor meer spiermassa is een effectieve manier om je immuunsysteem in balans te houden. Met zwemmen komt je hele lichaam in bewegen. Al je spieren komen zo aan bod. Dit is anders dan bij wandelen of fietsen waarbij de focus op je beenspieren ligt. Bij de borstcrawl komen ook je tussenribspieren en diafragmaspieren flink in actie. Dit noemen we ook wel de ademhalingsspieren. Een workout voor je hele lichaam dus!

3. Zwemmen is meditatie

Het kabbelende water, de repetitieve bewegingen en de stilte bij het onderwaterzwemmen. Je snapt het al, deze elementen kunnen enorm rustgevend zijn en een meditatieve werking creëren. En laat ontspanning nu reuze gezond zijn voor je weerstand.

Tip! Zwemmen met een verkeerde houding kan nek-, rug- en schouderklachten veroorzaken. Bijvoorbeeld als je jouw hoofd te schuin houdt bij de schoolslag. Laat bij twijfel een medewerker van het zwembad naar je houding kijken.

Gebruik de Salut-app bij lage weerstand na corona

De Salut-app kan jou helpen met ontdekken wat voor jou werkt om je weer beter te voelen. Je kunt in de app bijhouden wat jij zoals doet op een dag aan beweging. Het kan zijn dat je een patroon ontdekt op de dagen dat jij zwemt. Misschien ervaar je meer ontspanning en slaap je beter. Dit maakt werken aan een optimale weerstand steeds leuker en makkelijker.

 

Werk aan je gezondheid met de Salut-app

Bronnen 

Women’s Health magazine
Drogespieren.nl