Vergelijk de voordelen van sporten in de ochtend of avond

Ben jij om 7 uur ’s ochtends al aan het hardlopen of train je juist liever ‘s avonds? Zoveel mensen, zoveel wensen. Maar wat is gezonder? Sporten in de ochtend of avond? Voor beide opties is wel iets te zeggen. Lees mee en ontdek de gezondheidsvoordelen.

De voordelen van sporten in de ochtend of avond

Ben je van nature vroeg wakker? Dan is sporten in de ochtend een gezonde keuze en pak je deze 3 gezondheidsvoordelen mee:

  • Je verbrandt gedurende de dag meer calorieën, doordat je metabolisme vroeg op de dag al actief is. Dat helpt je met gezond afvallen;
  • Je profiteert de hele dag van een positiever gevoel door de gelukshormonen die je aanmaakt met sporten. Dit helpt je ook met gezondere keuzes maken.
  • In de ochtend sporten verlaagt je bloeddruk en dat zorgt voor een goede nachtrust.

Heb jij juist ‘s avonds veel meer energie om te sporten? Dan ervaar je deze 3 gezondheidsvoordelen:

  • Longen en spieren zijn krachtiger in de avond, waardoor zowel krachttraining als cardio ‘s avonds beter gaat dan ‘s ochtends;
  • Sporten in de avond kan een uitlaadklep zijn na een stressvolle dag en je helpen om je hoofd leeg te maken;
  • Je spieren zijn ’s avonds lekker opgewarmd. Hierdoor ervaar je meer flexibiliteit.

Kortom, wat is beter? Sporten in de ochtend of avond?

Het lijkt alsof sporten in de ochtend net wat meer gezondheidsvoordelen geeft dan sporten in de avond. Maar vergeet niet; uiteindelijk draait het om regelmaat. Liever een gewoonte maken van sporten in de avond, dan hier en daar een keertje trainen in de ochtend. Ieder mens en ieder lichaam is anders, dus volg vooral je eigen voorkeur. Wil je tussendoor tijdens je werkdag je spieren en bloedsomloop even activeren? Doe een 7 minuten workout en je voelt je weer helemaal energiek en gefocust.

Tip! Wat enorm gezond is, is buiten sporten in de winter. Je leest hier wat buiten sporten in de winter zo gezond maakt.

Ontdek met de Salut-app wat bij jou past

Twijfel je wat beter bij je past en wil je dit gaan ontdekken? In de Salut-app kun je elke dag jouw gevoel bijhouden, waardoor je patronen kunt ontdekken. Ga bijvoorbeeld een week sporten in de ochtend en vervolgens een week sporten in de avond en vergelijk je gevoel.

 

Werk aan je gezondheid met de Salut-app


Bronnen:

Margriet
Women’s Health