Ga 14 dagen lang voor meer energie en een betere nachtrust

Wil jij graag (nog) beter slapen? En daarnaast gaan voor meer energie en misschien zelfs wat kilootjes kwijt raken? Dan kan het helpen om na je avondeten suikers, nicotine en cafeïne te laten staan. Daag jezelf uit en doe 14 dagen mee. Waarschijnlijk wil je nooit meer anders!

Stoppen met suikers, nicotine en cafeïne; wat laat je dan precies staan?

Het kan je wellicht verrassen waar suikers, nicotine en cafeïne zoal in voor kan komen. Daarom sommen we een aantal middelen op:

  • Chocolade
  • Koffie
  • Zwarte, groene en witte thee (theïne heeft dezelfde werking als cafeïne)
  • Frisdrank
  • Sigaretten
  • Snoepgoed
  • Alcohol

Het is niet voor iedereen makkelijk om hier zomaar mee te stoppen. Toch is het de moeite waard om te achterhalen welk effect het heeft op jou. Krijg je tussentijds toch trek of heb je zin in een lekker drankje? Kies voor een lichte snack en ga voor een kop kruidenthee. Kiezen voor een suikervrije versie van je favoriete frisdrank raden we af, omdat je dan je lichaam nog steeds voorziet van de zoetbehoefte. En daarmee maak je het jezelf niet makkelijker deze 14 dagen.

Tips die je helpen met stoppen met suikers, nicotine en cafeïne

Vind je het lastig om deze uitdaging vol te houden? Dat is heel normaal, je stopt namelijk met het eten en drinken van middelen die je normaal gesproken een lekker gevoel geven. Wist je dat meer bewegen dat effect ook heeft? Het kan dus een tip zijn om te gaan sporten. Andere tips zijn een kwartiertje wandelen of iemand bellen. Dit geeft afleiding en zorgt ervoor dat je ergens anders op focust en je lekkere trek vergeet. Wist je dat je ook minder snackt als je jouw huis gezond inricht? Hoe dat werkt lees je hier.

De uitdaging in een notendop

De uitdaging van deze week: laat 14 dagen lang suikers, nicotine en cafeïne na je avondmaal staan. Merk je op dat je slaapkwaliteit hierdoor verbetert? Maak dan een gewoonte van deze uitdaging. Hoe je dat doet, lees je hier.

Meer uitdagingen?

Wil je meer uitdagingen doen die je helpen met beter slapen? Of juist aan de slag met gezonder eten, meer bewegen of vaker ontspannen? Ga dan voor een digitaal steuntje in de rug en download vandaag nog de gratis Salut-app.

 

Werk aan je gezondheid met de Salut-app

Bron

Afkickkliniekwijzer